Skip to content

Eerste Plenkske in Tilburg is gelegd

Ons eerste Plenkske is een feit! Vanaf nu is de entree van Bistro Sint Sjaak (Heuvelring 118) toegankelijk voor iedereen.

Met project ’t Plenkske willen we de horeca in Tilburg toegankelijker maken, Vanuit de gedachten “Kijken naar wat er wel kan” en “Iedere stap is er één” zijn we dit avontuur aangegaan. Door een oprijplaatje (Plenkske) bij de entree kunnen we bij veel meer horecazaken naar binnen voor een kopje koffie, een biertje of een lekker hapje eten.

Natuurlijk was de eer aan projectleider Mirnou Baeten om als eerste de oprijplaat in gebruik te nemen. Wethouder Esmah Lahlah wijst op onderstaande foto ook nog even op de bijbehorende sticker van ’t Plenkske. Van buitenaf is op deze manier zichtbaar dat deze ondernemer een Plenkske heeft.

Projectleider Mirnou in de deuropening van Bistro Sint Sjaak met het Plenkske en wethouder Esmah Lahlah die wijst naar de sticker naast de entree

Kijken naar wat er wel kan

Een toegankelijke entree betekent nog niet dat je er ook al naar het toilet kan. Maar als er vaker gasten met een beperking over de vloer komen, is de trigger bij de ondernemer om bij de volgende verbouwing een toegankelijk toilet te maken wellicht ook groter. Om de ondernemers hierin tegemoet te komen, heeft de gemeente Tilburg de subsidieregeling voor toegankelijke gebouwen uitgebreid. Vanaf nu kunnen ook ondernemers gebruik maken van een toegankelijkheidssubsidie om hun onderneming nog toegankelijker te maken. Een supermooie verrassing op een toch al mooie dag.

Iedere stap is er één

Met deze mijlpaal hebben we een geweldige stap gezet in het toegankelijker maken van Tilburg. We zijn ongelofelijk trots en hopen de komende tijd nog meer Plenkskes uit te rollen.

Wil je ook een Plenkske of meer informatie hierover, kijk dan op:
www.tplenkske.nl