Skip to content

’t Plenkske in Tilburg

Toegankelijkheid hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. ’t Plenkse is een eenvoudige en laagdrempelige manier om de entree toegankelijk te maken.

Video afspelen

Het belang van een Plenkske

Gewoon een kopje koffie drinken is niet altijd vanzelfsprekend. Mirnou Baeten, projectleider en zelf ervaringsdeskundige vertelt: “Door bijvoorbeeld hoge drempels kan ik met mijn rolstoel niet naar binnen. Daar wil ik met ’t Plenkske verandering in brengen!“

Door een oprijplaatje bij de ingang kan ik op veel meer plekken wat gaan drinken of een hapje eten.

Wat is een Plenkske?

’t Plenkske is een op maat gemaakte oprijplaat om de drempel bij de entree te overbruggen. Hij wordt gemaakt van traanplaat en kan gecoat worden in een kleur naar wens. We komen de drempel van tevoren opmeten, zodat deze voldoet aan de juiste breedte en hellinghoek. Om te voorkomen dat de plank doorbuigt, worden er extra verstevigingen aangebracht.  

Het is prettig wanneer je vanaf de buitenkant kan zien of een locatie een Plenkske heeft. Dat kan door ’t Plenkske tijdens opening permanent voor de deur te leggen of door een sticker met ’t logo van ’t Plenkske bij de entree te hangen. Hierdoor weten bezoekers zonder te vragen of ze binnen kunnen op niet.

Hoe kom ik aan een Plenkske?

Wil je ook graag een Plenkske neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. We komen langs om de mogelijkheden te bekijken, ’t Plenkske in te meten en de kleur te bepalen.

De kosten van ’t Plenkske zijn afhankelijk van de hoogte van de drempel en daarmee de lengte van de oprijplaat. Wel kunnen we je zeggen, dat maar 50% van de kosten voor jouw rekening komen. De andere helft betalen wij.

Na betaling bestellen wij ‘t Plenkske en komen deze zodra die klaar is persoonlijk bij je afleveren. Je ontvangt dan ook onze sticker en wordt toegevoegd aan onderstaand kaartje.

Heb je zelf al een Plenkske of is je entree al toegankelijk, laat het ons weten dan komen we graag onze sticker plakken.

Hoe het begon...

Waar een brainstorm over denken in mogelijkheden al niet toe kan leiden. “Als alle ondernemers nu eens een oprijplaatje zouden hebben, dan kunnen we op veel meer plekken gewoon even wat gaan drinken. Je kunt er dan misschien nog niet naar de wc, maar dan is er al wel een eerste stap gezet in het verbeteren van de toegankelijkheid. Misschien kunnen wij ze daar wel bij helpen en maken we gewoon ons eigen Tilburgs Plenkske.”

Na een succesvolle pitch tijdens Pitchnight 013 won Mirnou een startbedrag van €1000 en was het project ’t Plenkske geboren.

 

Ondernemers verhalen

Bistro st. Sjaak

Als horecaondernemer wil je dat iedereen van jouw gastvrijheid geniet. Iedereen mag zich welkom voelen bij ons. We hebben al eens eerder nagedacht over een plank maar we wisten niet welke goed zou zijn in gebruik. Nu Mirnou met ’t Plenkske kwam hebben we natuurlijk direct onze kans gegrepen. Vanaf nu kunnen we alle gasten een smaakvolle avond bieden. Hopelijk tot snel.
Willem-Jan Goosen
Eigenaar

Hier vind je ’t Plenkske terug

Sleep met 2 vingers om de plattegrond te verplaatsen

’t elfde gebod

2 Bourgondiërs

30ML Tilburg

Anne&Max Tilburg

Bistro st. Sjaak

Cafe Bolle

Cafe Brandpunt

Cafe de Wijn

Cafe Taverne

De Spinnerij

Feniks

Gastrobar RIX

’t Plenkske ook voor jouw bedrijf?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Interesse?