Skip to content

Avans AIS aan de slag met ’t Plenkske

Studenten ervaren (on)toegankelijkheid van de horeca

Alweer een stap in een goede richting. Ook al is het misschien niet altijd even zichtbaar, achter de schermen zijn we volop in ontwikkeling met ons project ’t Plenkske. Er is een logo ontwikkeld, dat samen met het eerste Plenkske onthuld zal worden. Hierop is het dus nog even wachten, maar er zijn ook leuke nieuwe ontwikkelingen te melden.

Samenwerking met studenten van Avans

Een bakker kan het beste brood van Tilburg verkopen, maar als niemand weet dat die bakker dat doet, zal hij nog niets verkopen. Mensen willen proeven en er van overtuigd zijn dat het echt goed brood is.

Dit is precies het proces waar studenten van Avans ons bij gaan helpen. Niet met de verkoop van brood natuurlijk. Maar wel bij het overtuigen van horecaondernemers om ’t Plenkske aan te schaffen. Avans AIS is een 2 weken durend traject waarin studenten van verschillende opleidingen aan een vraagstuk uit de praktijk werken. In ons geval dus de vraag:

Hoe zorgen we ervoor dat de horecaondernemer ’t Plenkske wil neerleggen en zich beter bewust wordt van de noodzaak van toegankelijkheid.

Om de studenten zelf de noodzaak van toegankelijkheid te laten ervaren hebben we ze vandaag op excursie meegenomen door het centrum van Tilburg. Buiten de obstakels onderweg werd ook het aandachtspunt in de horeca al snel duidelijk. Volle terrassen, drempels, smalle paadjes naar de ingang, stoepranden en gebrek aan informatievoorziening vielen vanuit de rolstoel direct op. Wat gelukkig ook opviel was de bereidheid om te helpen van omstanders en horecapersoneel. 

Studenten op pad in de rolstoel

Op 10 maart presenteren ze hun ideeën voor ’t Plenkske. We zijn heel benieuwd waar de studenten mee gaan komen.